Verschillende mogelijkheid van beglazing bij ramen en deuren

06/01/2020

Wist u dat als u gebruik maakt van goede ramen en deuren uw energiefactuur een stuk lager kan worden?  Uiteraard ziet uw huis er ook veel verzorgder uit en zullen de inbrekers sneller naar de buren gaan. Niet alleen het materiaal is erg belangrijk maar ook het type beglazing. Hieronder laten wij u weten wat voor verschillende mogelijkheden er zijn als het gaat om de beglazing van ramen en deuren.

Enkelglas
Enkelglas wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Het is niet stevig en het isoleert erg slecht. In België is het nu ook verplicht om minimaal dubbelglas in men haar ramen en deuren te hebben. Enkelglas kan alleen nog worden gebruikt voor bijvoorbeeld een tussendeur. Dit wordt echter alleen aangeraden als buiten ramen en deuren goed geïsoleerd zijn.

Dubbelglas
Dubbelglas is de eerste optie voor beglazing bij deuren en ramen. Twee glasplaten met lucht tussen de platen vormt dubbelglas.  Dit laagje lucht tussen de platen zorgt ervoor dat er minder warmte uit uw woning kan ontsnappen, waardoor uw energiefactuur aanzienlijk zal dalen. Als u gebruikt maakt van dubbelglas kunt u flink besparen op uw energiefactuur. Bij 20 vierkante meter dubbelglas zal u ongeveer € 140,00 per jaar besparen op uw energiefactuur.

 

 

HR++ glas
HR++ glas bestaat zoals dubbelglas ook uit twee glasplaten, alleen zit er in plaats van lucht een isolerende stof tussen de twee platen. Dit zorgt ervoor dat u met HR++ glas nog meer zal kunnen besparen op energiekosten.Als u gebruikt maakt van 20 vierkante meter glas bespaart u gemiddeld € 260 per jaar. Dat is een stuk meer dan dubbelglas.

Driedubbel glas
Driedubbel wordt ook wel triple glas genoemd en bestaat uit maar liefst 3 glasplaten. Tussen de glasplaten zit er, net zoals bij dubbelglas, een isolerende stof. Driedubbel glas is veel steviger en isoleert beter dan de varianten die hierboven worden genoemd. Een echte aanrader dus. De extra glasplaat zorgt er voor dat de driedubbel glas een stuk zwaarder is dan de andere opties die hierboven worden genoemd. Het is erg belangrijk om te controleren of uw woning stevig genoeg is voor driedubbel glas.

Advies nodig? 
De experts van Emmery helpen u graag. Wij geven professioneel advies en hebben alle kennis in huis om u van de juiste toepassing te voorzien. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht