Swisspacer Air innovatie

06/02/2020

Rosenheim Institute for Window Technology (IFT) heeft in opdracht van Swisspacer een onderzoek gedaan naar het effect van de grootte van de luchtspouw op de akoestische isolatiewaarden van glas.
Hoe groter de afstand tussen de 2 zijde is hoe hoger de waarde van de Isolatie. Dit is niet geheel opvallend, daarentegen is het nu mogelijk om door middel van het toepassen van Swisspacer Air op bij een spouw met een grotere tussenruimte dunner glas aan te brengen.

Swisspacer Air is het stuk in de afstand houder die te hoge druk in het glas kan opgevangen. Dit systeem maakt het mogelijk om dunner glas toe te passen. Dit is eventueel ook mogelijk bij drie- en viervoudige toepassingen. Swisspacer ziet er nog meer voordelen in, volgens hen is het bij een bredere spouw eenvoudig om bredere jaloezieën te installeren.

Jaloezieën eenvoudig inbouwen
Het pvc-profielsysteem VEKA ARTLINE 82 kan isolatieglas tot 6 centimeter dik verwerken en is daarom functioneel voor nieuwe toepassingen met Swisspacer Air zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de ramen en het binnen comfort. Zo werden grote ramen met druk vereffend viervoudige beglazing en ingebouwde jaloezieën met goed resultaat getest bij VEKA op hun weerstand tegen water, regen, windbelasting en verschillende klimaten. Uit de testen van het IFT is gekomen dat dankzij de grotere spouwbreedte het waargenomen geluid in een pand met ongeveer 20 procent kan worden verminderd. De geluidsreductie-index van het isolatieglas verbetert met maximaal 3 dB. Een grotere spouw tussen de ramen met Air heeft volgens Swisspacer nog meer pluspunten. Met constante decibellen en thermische isolatie is het gebruik van dunner glas mogelijk, wat leidt tot een minder gewicht. Ook kunnen jaloezieën eenvoudiger worden ingebouwd.

Swisspacer presenteerde Air tijdens de Glasstec van 2018. Als er in het isolatieglas drukverschillen voordoen als resultaat van temperatuurverschillen of niveauverschillen tussen de productielocatie en het gebruikspunt, zorgt de Swisspacer Air voor regelmatige druk. Verwerkt in een profielsysteem van VEKA, producent van gevelsystemen, maakt dit innovatieve ‘ventiel’ het
nu het mogelijk de geluidsisolatie, warmte-isolatie en zonwering te verbeteren. Door het gebruik van Air kan de spouw worden vergroot zonder het risico van schade teweegbrengt door klimaatspanningen. Dit leidt in een groot aantal nieuwe systeemconfiguraties.

Meer weten over de nieuwste innovaties op het gebied van glas? Houd ons nieuws in de gaten of neem contact met ons op.

Terug naar overzicht