Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

16/09/2019

Vanaf 15 augustus 2019 is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) voor woningeigenaren en bewoners heropend. Uiteraard mogen de VvE’s hier langer gebruik van maken. Rijksoverheid heeft op 15 augustus 2019 deze gewijzigde SEEH gepubliceerd in haar Staatscourant. Dit is voor iedereen openbaar te zien.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner
Alle informatie over o.a. voorwaarden, maatregelen en het aanvraagproces voor eigenaar én bewoner kunt u lezen op de website van het RVO. Houd er rekening mee dat u de subsidie pas vanaf 2 september 2019 kan aanvragen. U vindt op de website van het RVO een handige infographic, rekentool en nieuwe uitvoerdersformulier.

 

 

Nieuwe wijzigingen SEEH voor VvE’s
De SEEH voor VvE (en uiteraard voor woonverenigingen en wooncorporaties) is verlengd tot en met 31 december 2022. De verenigingen die bezig zijn met het verduurzamen van hun gebouw kunnen nou het besluitvormingsproces beter doorlopen.

Er zijn ook een aantal voorwaarden gewijzigd die per 15 augustus 2019 van kracht zijn. De voorwaarden voor dakisolatie of vloer/bodemisolatie is versoepeld. Vanaf heden moet bijvoorbeeld minimaal 70% van de oppervlakte worden geïsoleerd. Voorheen was dit anders, toen was het eerst het hele dak of vloer/bodem. Uiteraard zijn er ook regels verscherpt. De maatregel rondom glas is zowel aangepast als aangescherpt.

De energieprestatiegarantie en de maatregel douchewarmteterugwinning is ook uit de subsidie gehaald. Alles op een rijtje? Bekijk hier alle informatie en de uitvoerdersformulieren over de gewijzigde SEEH voor VvE.

Emmery Advies en Gebouw management 
Emmery houdt zich bezig met het verduurzamen van gebouwen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Terug naar overzicht