Ramen zemen met perfect resultaat

18/06/2020

Ramen zemen, veel mensen vinden het een vervelend klusje. Zeker als het resultaat niet bevredigend is en er strepen op het glas achterblijven. Sommige mensen denken dan zelfs dat er krassen in het glas zitten. Maar als je je ramen op de juiste manier zeemt zal je ontdekken dat er geen hinderlijke strepen achterblijven.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Het is belangrijk om voor het zemen van de ramen het juiste middel te gebruiken. Afwasmiddel is daarvoor niet het meest geschikt. Het schuimt heel erg en dat kan juist die hinderlijke strepen geven. Voor het zemen van de ramen kun je het beste een scheut spiritus in een emmer lauwwarm water oplossen. Spiritus is een uitstekende vet oplosser en het schuimt niet. De kans op strepen wordt op die manier meteen een stuk kleiner. Emmery biedt ook een uitstekend schoonmaakmiddel aan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Spoel de ramen goed na met schoon water

Nadat je de ramen hebt gezeemd is het belangrijk om ze met schoon water na te spoelen. Zo verwijder je alle restanten van het spirituswater en ook eventuele achtergebleven resten vuil. Neem ook altijd de kozijnen af als je de ramen zeemt, zodat er geen vuil op je net gelapte ramen kan komen en je de volgende dag al niet meer ziet dat je ze gezeemd hebt.

Condensvorming, hoe kom ik daar van af?

Vaak denken mensen dat er sprake is van een constructiefout in het (dubbel) glas als er zich condens op de ramen vormt. Maar dat is alleen het geval als de condens tussen de twee raamdelen van dubbele beglazing zit. Condensvorming op de buitenkant van ramen komt vooral in de lente en de herfst voor. De luchtvochtigheid buiten is dan hoog waardoor als gevolg van een lage buitentemperatuur de ramen beslaan. Je hoeft hier in principe niets aan te doen. Als de temperatuur stijgt en de luchtvochtigheid daalt in de loop van de ochtend zal de condens vanzelf verdwijnen.

 

Terug naar overzicht