Publicatie ENJOY Life magazine

04/10/2017

In september 2017 is de redactie van het ENJOY Life magazine. Zij spraken met eigenaar Marvin Emmery over de veelzijdigheid van Emmery Groep.

Sinds de oprichting in 1978 groeide familiebedrijf Glashandel Emmery uit tot een bekende naam in Barendrecht en omstreken. De brede dienstverlening maakte van Emmery een veelgevraagde partner bij projecten, maar ook de particulier wist het bedrijf goed te vinden. Om de veelzijdigheid te benadrukken is er nu voor gekozen om de diverse disciplines apart onder te brengen in de Emmery Groep. ,,Dat zorgt ook voor meer duidelijkheid”, vertelt mede-eigenaar Marvin Emmery. De redactie sprak hierover met hem in het schitterende pand aan de Augustapolder.

Vijf bedrijven
Onder de Emmery Groep vallen nu vijf bedrijven, elk met hun eigen werkzaamheden. ,,Voor de klant is dit logischer. Voorheen kwam de glashandel langs om een ruitje te vervangen, terwijl de naam eigenlijk iets anders doet vermoeden”, legt Marvin uit. Onder de naam Glashandel Emmery wordt nu glas in alle soorten en maten geleverd aan de particulier en de zakelijke markt, zoals aannemers en timmerfabrieken. ,,We hebben de meest voorkomende glassoorten op voorraad. Ook voor interieurbeglazing, zoals douchedeuren en keukenachterwanden, of scheidingswanden voor in kantoren zit men hier goed. Snijden en slijpen doen we in eigen huis. Ook een van de huidige trends, geprint glas, bieden wij aan.” Niemand hoeft overigens te vrezen dat voor schadeherstel geen beroep meer op Emmery kan worden gedaan. Dit valt nu alleen onder de naam Glasservice Emmery. ,,We werken nog steeds voor vrijwel alle verzekeraars en komen ook
voor de kleinste glasplaatjes langs”, bevestigt Marvin.

Breed
De afgelopen jaren werd Emmery vaak gevraagd voor renovaties en nieuwbouwprojecten. Lokaal en over de grens. Mooie voorbeelden zijn de Markthal en de kubuswoningen in Rotterdam. Dit wordt voortaan uitgevoerd onder de noemer Emmery Projecten. Ook als de werkzaamheden verder gaan dan voor Emmery gebruikelijk is, kunt u hen toch inschakelen. ,,Als Emmery Total Repair Care zorgen we dat partners, die dezelfde service bieden, dergelijk werk voor ons uitvoeren. Wij fungeren daarbij altijd als aanspreekpunt voor de klant”, vertelt Marvin. De vijfde tak is Emmery Advies en Gebouwmanagement. Een totaalconcept waarbij een adviserende rol wordt ingenomen op bijvoorbeeld het gebied van binnenklimaatregulering of brandveiligheid. Emmery kan gebouwen ook screenen. Kortom, de dienstverlening is zeer breed!

,,Als Emmery Groep hopen we dat nog duidelijker uit te dragen. Dankzij deze stap zijn we klaar voor de toekomst. We hebben ook zeker de ambitie om uit te breiden ”, vertelt Marvin, wiens vader Piet ook nog werkzaam is in het bedrijf. De oprichter is momenteel vooral betrokken bij Total Repair Care.

Bekijk het volledige magazine hier.

Terug naar overzicht