Onderhandelingen cao-vlakglas sector uitgesteld

06/04/2020

De onderhandelingen wat betreft de nieuwe cao voor vlakglas zijn uitgesteld. Volgens de vakgroep secretaris van Vakgroep GLAS, Cor Wittekoek, zorgt de coronacrisis voor een onzekere toekomst en is het niet verantwoord om lange termijn afspraken te maken.

 

 

De huidige vlakglas cao is van kracht tot eind juni 2020. De plannen waren om de komende maanden te starten met onderhandelingen voor een nieuwe cao. De verspreiding van het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen van hogere hand, zorgt dat alle sectoren een flinke economische klap hebben gekregen. Ook in de vlakglas sector moeten de meeste partijen alle zeilen bij gaan zetten om deze crisis zo goed mogelijk door te komen. Alle bedrijven zijn op dit moment bezig om alles op alles te zetten om de veiligheid van hun personeel en hun bedrijf te waarborgen.

 

 

 

 

In de nieuwe cao de punten willen wij Duurzame Inzetbaarheid verder ontwikkelen en nieuwe invulling geven aan de taken van STOOV. De huidige situatie maakt het voor ons onmogelijk om hier nu beslissingen over te nemen, aldus dhr. Wittekoek.

 

Dat betekent momenteel concreet:

  • Geen intern traject toekomst arbeidsvoorwaarden te kunnen doen;
  • Geen start te kunnen maken met verkennende gesprekken over de nieuwe cao;
  • Stilzetten uitwerking Duurzame Inzetbaarheid;
  • Stilzetten herijking STOOV-beleid: wel voortgang statutaire taken;
  • Het project Toekomst BPFV loopt, zonder tegenbericht, wel gewoon door

 

Wij rekenen erop, afhankelijk van de invloed van deze crisis, na het inperken van het Coronavirus de draad weer op te kunnen pakken.

Terug naar overzicht