Nieuwe winnaar Kvk Innovatie top 100

03/10/2019

Dit jaar was de 14e editie van de KvK Innovatie top 100. Het Delftse Physee heeft de 14e editie gewonnen. Maar wat precies? Een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren.

Ieder jaar publiceert de KvK een ranglijst met ruim honderd concrete innovaties in het Nederlandse MKB. De winnaar mag de titel: ‘Het meest innovatieve MKB-bedrijf van het land’ dragen. Dit jaar heeft het Delftse Physee de titel mogen bemachtigen. Ze hebben een innovatie uitgevonden wat bestaat uit zonnecellen en sensoren die in glas zijn geïntegreerd. De zonnecellen wekken groene stroom op wat erg goed is voor het milieu. De sensoren meten omgevingsdata zoals temperatuur, licht en luchtkwaliteit. De data laten ze omzetten in informatie om gebouwen energiezuiniger te laten koelen, verwarmen en te verlichten. Gebouwen zouden ongeveer 25 procent energiezuiniger en comfortabeler kunnen worden.

 

 

Glasproducenten geïnteresseerd

Glasproducenten tonen steeds meer interesse in de nieuwe innovatie. De start-up is immers uitgegroeid tot een scale-up met ruim dertig werknemers uit tien landen. De eerste internationale opdrachten worden nu binnengehaald.

De jury van de KvK Innovatie top 100 liet weten: ‘Het wordt als doorbraaktechnologie voor de wereld gezien. Iedere architect kan het zo toepassen. Physee staat voor een toekomst waarin gebouwen energie positief worden zonder in te leveren op de esthetiek van de gevels. Dat maakt dit bedrijf tot een terechte winnaar.’

Leuk om dergelijke innovaties op het gebied van glas te zien. Wilt u weten wat Emmery in uw projecten kunt betekenen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht