Maak je huis winterklaar met een make-over

07/10/2019

Als inwoner heb je vaak geen tijd of vergeet je om jouw huis interieur eens goed te bekijken. Het is na de zomer een goed idee om te kijken of jouw woning wel ready to go is voor het komende najaar en de winter. Waar moet je precies op letten als je jouw woning winterklaar wilt maken? Onderstaande handige werkzaamheden en interessante adviezen helpen je om jouw huis helemaal in orde te maken voor de gure en natte periode van oktober tot februari. Kleine moeite en je geniet wel lekker tijdens de koude maanden van het jaar van een comfortabele woning!

Kijk je cv-ketel preventief na
Veel cv-ketels schieten in storing als het weer omslaat. Je wilt warm water uit de kraan halen, maar er komt geen warm water uit. In de zomer heb je namelijk over het algemeen jouw ketel niet gebruikt. Als de herfst er aan komt, moet jouw cv-ketel opeens hard werken. Vaak werkt het niet omdat je ketel in ruststand gestaan heeft. Laat daarom jouw cv-installatie controleren door een loodgieter die erg bekend is en ervaring heeft. Tip van de zaak; pak meteen ook de verwarming mee, die kan de loodgieter namelijk even ontluchten!

 

 

Plaats HR++ glas voor extra warmte
Nog geen dubbel glas, HR++ glas of isolatieglas in je huis geplaatst? Tijd voor verandering! Doe dat dan dit seizoen voordat de koude maanden beginnen. Wist je trouwens dat je even bij jouw gemeente moet kijken of je er subsidie voor kan krijgen? Veel gemeenten verstrekken subsidies als je de bovenstaande aanpassingen in je huis wilt uitvoeren. Goed voor de beurs!

Een slimme thermostaat doet wonderen
Wat erg goed werkt is een installatie van een slimme thermostaat, zoals een Toon thermostaat die je regelmatig op tv ziet of een ander betrouwbaar merk. Een slimme thermostaat kan je namelijk al snel tientallen tot wel honderden euro’s besparen. De temperatuur kun je automatisch instellen en programmeren. Zelfs via jouw smartphone!

Goedkope tip
Wat heel erg vervelend is in de koudere maanden, is een nare tochtstroom door huis. Check even de ramen en deuren om te kijken of er ergens sprake is van een tochtstroom. Is dit het geval? Plaats dan goede tocht strips om het probleem op te lossen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

Terug naar overzicht