Grote samenwerking opent nieuwe deuren

21/04/2020

PHYSEE, Kindow en Luxaflex brengen een samen een slimme glasgevel op de markt. De gevel produceert energie en verhoogt tegelijkertijd het gemak en de productiviteit door de optimalisatie van daglicht. De drie partijen hebben de handen in elkaar geslagen om zo nieuw concept op de markt te brengen. Iedere partij neemt een deel voor zijn rekening, PHYSEE is verantwoordelijk voor de energiezuinige slimme glasgevel, Kindow voor de intelligente rolgordijnen en Luxaflex levert de mechanische systemen en zonweringdoek. Door deze samenwerking ontstaat een overkoepelende oplossing die zonne-energie en date genereert en voorzien is van een intelligent zon- en daglichtregeling. Daarnaast vermindert het systeem de verlichting, koeling en verwarming in het gebouw, terwijl het gemak toeneemt’, aldus woordvoerders van de drie bedrijven.

 

 

Slimme glasgevel PHYSEE

 

Het intelligente concept is ontwikkeld op basis van de SmartSkin-gevel van PHYSEE, deze bestaat uit slimme ramen. De transparante SmartWindows wekken duurzame energie op en meten de plaatselijke klimaatdata. De zonnecellen die zich bevinden in de spouw van het glas zetten zonlicht om in duurzame elektriciteit. Hiermee worden sensoren van stroom voorzien. Actuele data stuurt de slimme gevel vervolgens aan. De elektriciteit die nodig is om dit te realiseren, wordt ook opgewekt door de cellen in de spouw. Ferdinand Grapperhaus, co-founder en CEO van PHYSEE legt uit: ‘Samen met Kindow en Luxaflex verhogen we de lat van de omgang en het werken in moderne gebouwen voor de gebruikers. Dankzij ons het slimme concept kunnen organisaties hun medewerkers persoonlijke klimaatinstellingen bieden op basis van schone energie.’

 

 

Intelligente rolgordijnen Kindow

 

Het gevelconcept dat gebruikt is in de ontwikkeling van de slimme gevel is voorzien van Kindow Rollers met een intelligente zon- en daglichtregeling. Hierdoor bewegen de rollers automatisch mee met de zon, waardoor het zon- en daglicht wordt geoptimaliseerd. Volgens Kindow komt er hierdoor meer daglicht binnen in tegenstelling tot de traditionele zonweringen. Dat heeft een bevorderlijk effect op het welzijn van de aanwezige in het gebouw. Bovendien verbeteren de Kindow Rollers de energie-efficiëntie van het gebouw aanzienlijk. Een geavanceerd simulatieonderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven heeft aangetoond dat het gebruik van sterk reflecterende doek in combinatie met de slimme besturing van Kindow kan leiden tot 20 procent energiebesparing op koeling, verwarming en verlichting, terwijl 65 procent meer daglicht binnenvalt. “Het concept en de samenwerking met PHYSEE en Luxaflex is een geweldig voorbeeld waarbij drie technologieën samenkomen en elkaar versterken”, zegt Sam Kin, oprichter en CEO van Kindow. “Ons systeem voorziet mensen in gebouwen van energie door meer daglicht in de werkruimte te brengen. Onze daglichtoplossingen zijn volledig geautomatiseerd en volgen de zon. Op deze manier kunnen we natuurlijk licht optimaliseren, energie-efficiëntie verbeteren en comfort en productiviteit maximaliseren.”

 

 

Mechanisch systeem Luxaflex

 

Om de positieve effecten van energiebesparing en comfort verder te verbeteren, levert Hunter Douglas mechanische systemen en Luxaflex hoogwaardige reflecterende doek. “De drie technologieën van PHYSEE, Kindow en Luxaflex zijn naadloos geïntegreerd.” Dit zorgt voor een intelligente en dynamische look voor de toekomst “, zegt Wouter Beck, directeur groene technologie bij Hunter Douglas.” We werken aan dit project en zijn trots op de samenwerking met PHYSEE en Kindow. Het regelen van de zonne-energieflux door moderne glazen vliesgevels is van cruciaal belang voor de energie-efficiëntie en het binnencomfort van het gebouw. ”

 

Terug naar overzicht