Glas zetten met vakmanschap

10/04/2020

Een goede glaszetter is een vakman. Ondanks dat het er niet heel ingewikkeld uitziet, is het vakwerk dat aan veel specifieke eisen moet voldoen. Als een ruit niet goed wordt geplaatst kan dat heel vervelende gevolgen hebben. In het ergste geval kan een ruit breken, bijvoorbeeld tijdens een zware storm. Dit heeft natuurlijk veel schade en vooral ongemak tot gevolg. Als je wilt voorkomen dat je met ruitschade te maken krijgt is het verstandig een erkende glaszetter in te schakelen voor het plaatsen of vervangen van ruiten.

 

Het plaatsen van glas gebeurt onder strenge voorwaarden

Om ongevallen te voorkomen wordt glas in Nederland geplaatst onder de regels die zijn opgenomen in de beglazingsrichtlijn NPR 3577. Hierin zijn regels opgenomen die aangeven waar glas aan moet voldoen en met welke manier van aanpak het moet worden geplaatst. Zeker op grote hoogtes zoals flatgebouwen is dat belangrijk. Als een glazen gevelbeplating ineens naar beneden komt kan dat immers catastrofale gevolgen hebben. Ook moet er op hoogte rekening mee worden gehouden dat het harder waait en dat ruiten dus van nog betere kwaliteit moeten zijn als ze op hoogte worden geplaatst.

 

Glas wordt steeds beter van kwaliteit

Glas werd al door de Romeinen gebruikt voor hun gebouwen en is dus al vele eeuwen oud. Het glas dat we vandaag de dag gebruiken voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van dubbel glas. Dat is veel beter voor de isolatie, bevriest niet in de winter en beslaat vrijwel nooit. Dubbel glas dempt geluiden van de straat maar is bovenal een goede manier om energie te besparen omdat de warmte minder gemakkelijk vervliegt en je dus minder hard hoeft te stoken om het toch lekker warm te hebben in de winter.

 

 

 

Garantie op glaswerk

Als je kiest voor een erkende glaszetter kun je rekenen op de beste service. Daarnaast geeft een erkend glaszettersbedrijf altijd garantie op de plaatsing van het glas. Mocht er iets niet in orde zijn, zoals een ruit die gaat lekken, of dubbele beglazing waar vocht tussen de twee lagen komt, dan kun je een beroep doen op deze garantie en wordt de ruit vervangen. De meeste Nederlanders hebben een glasverzekering, soms maakt deze deel uit van de opstalverzekering als je een eigen huis hebt. Als je zo’n verzekering hebt wordt de vervanging van glas door deze verzekering gedekt.

 

Emmery

De Emmery Groep is een erkend glaszettersbedrijf met eigen glas op voorraad. Wij kunnen u dus volledig ontzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht