Glas van Emmery wordt gevolgd in het recyclingproces

23/03/2018

Vrijdag 23-03-2018 22:00 – TV Programma omtrent glasrecycling met de Emmery Groep op Discovery Channel!

In het dagelijks leven komt men overal glas tegen. Je kijkt in de ochtend naar buiten om te kijken wat voor weer het is. Je stapt in de auto en kijkt voortdurend door de ramen om op de weg te letten. Op kantoor geniet je van het uitzicht tijdens de lunch. Zelfs je telefoon, die je voortdurend gebruikt, bestaat grotendeels uit glas.

Regelmatig komt het voor dat er een barst of sterretje ontstaat in het glas. Het glas dient vervangen te worden. Wat gebeurt er met het kapotte glas? Glas is een optimaal circulair product en is oneindig te recyclen. In 2002 hebben vlakglasbedrijven, waaronder de Emmery Groep, Vlakglas Recycling Nederland (VRN) opgericht. Jaarlijks wordt ruim 72 miljoen kilo vlakglas gerecycled. Het voordeel hiervan is dat er op CO2 uitstoot word bespaard.

In 2017 is er door Discovery Channel een documentaire gemaakt omtrent het recycleproces. Ook de Emmery Groep heeft hier aan bijgedragen. De uitzending van glasrecycling is vanavond. Het programma heet Made bij Destruction. De desbetreffende aflevering is seizoen 3, aflevering 12. Vanavond om 22.00 uur is deze te bekijken op Discovery Channel. Mocht u het vanavond niet kunnen zien, de uitzending wordt meerdere keren herhaald.

Terug naar overzicht