Een goede glaszetter plaatst glas volgens de vastgestelde richtlijnen

10/09/2019

Een goede glaszetter is een vakman. Een ruit plaatsen lijkt zo simpel, maar het is vakwerk dat aan specifieke eisen moet voldoen. Als een ruit niet goed wordt geplaatst kan dat heel vervelende gevolgen hebben. In het ergste geval kan een ruit breken, bijvoorbeeld tijdens een zware storm. Dit heeft natuurlijk veel schade en vooral ongemak tot gevolg. Als je wilt voorkomen dat je met ruitschade te maken krijgt is het verstandig een erkende glaszetter in te schakelen voor het plaatsen of vervangen van ruiten.

 

 

Glas wordt steeds beter van kwaliteit

Glas werd al door de Romeinen gebruikt voor hun gebouwen en is dus al vele eeuwen oud. Het glas dat we vandaag de dag gebruiken voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van dubbel glas. Dat is veel beter voor de isolatie, bevriest niet in de winter en beslaat vrijwel nooit. Dubbel glas dempt geluiden van de straat maar is bovenal een goede manier om energie te besparen omdat de warmte minder gemakkelijk vervliegt en je dus minder hard hoeft te stoken om het toch lekker warm te hebben in de winter.

Het plaatsen van glas gebeurt onder strenge voorwaarden

Om ongelukken te voorkomen wordt glas in Nederland geplaatst onder de regels die zijn opgenomen in de beglazingsrichtlijn NPR 3577. Hierin zijn regels opgenomen die voorschrijven waar glas aan moet voldoen en op welke manier het moet worden geplaatst. Zeker op grote hoogte zoals in flatgebouwen is dat belangrijk. Als een glazen gevelbeplating ineens naar beneden komt kan dat immers catastrofale gevolgen hebben. Ook moet er op hoogte rekening mee worden gehouden dat het harder waait en dat ruiten dus van nog betere kwaliteit moeten zijn als ze op hoogte worden geplaatst.

Garantie op glaswerk

Als je kiest voor een erkende glaszetter kun je rekenen op uitstekende service. Daarnaast geeft een erkend glaszettersbedrijf altijd garantie op de plaatsing van het glas. Mocht er iets misgaan, zoals een ruit die gaat lekken, of dubbele beglazing waar vocht tussen de twee lagen komt, dan kun je een beroep doen op deze garantie en wordt de ruit vervangen. De meeste Nederlanders hebben een glasverzekering, soms maakt deze deel uit van de opstalverzekering als je een eigen huis hebt. Als je zo’n verzekering hebt wordt de vervanging van glas door deze verzekering gedekt.

Emmery

De Emmery Groep is een erkend glaszettersbedrijf met eigen glas op voorraad. Wij kunnen u dus volledig ontzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht