De werking van spatschermen

08/06/2020

Het coronavirus is niet meer te vermijden, we worden er 24-7 aan herinnert dat we 1,5 meter afstand moeten houden en dat fysiek contact ‘drastische’ gevolgen kan hebben. Ondernemingen, onderwijsinstellingen en organisaties in openbare ruimtes zetten alles op alles om de dagelijkse bezigheden en verplichtingen voort te zetten. Naast de mondkapjes en desinfecterende handgel is de vraag naar plexiglas ook enorm gestegen. Het is een goed alternatief voor ‘veilig’ en ‘verantwoord’ contact.

Door de schermen die je overal tegen komt is het voor onder andere winkels zoals supermarkten mogelijk om open te zijn. Dit zorgt ervoor dat het voor bijvoorbeeld de kassamedewerker mogelijk is om het diverse contact veilig te doen. Dit in combinatie met de 1,5 meter maatregel en het zo veel mogelijk pinnen. Ook voor mensen achter de balie als bij een postkantoor of een loket bij het gemeentehuis. Door de doorzichtige wand is oogcontact en lichaamstaal mogelijk.

Het wordt door veel mensen gezien als een tijdelijke oplossing en uitspraken als; ‘Zodra het weg kan, dan doen we het’. Ondanks dat het onwennig is in de eerste fase moeten wij onszelf afvragen of we dit wel moeten afschaffen. Volgens veel vooruitzichten in fysiek contact voorlopig nog niet mogelijk. Ook deskundige geven aan dat het ‘normaal’ nog wel even uitblijft.

Mocht u meer informatie willen, neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht