De nieuwe generatie zonnepanelen

15/06/2020

Na vele jaren van onderzoek, experimenteren en uitproberen is de nieuwe generatie zonnepanelen een feit. Er komt een nieuwe generatie op de markt die makkelijker te plaatsen en te verwerken zijn. Het betreft de zonne-energie opwekkende gevelpanelen.

De zonne-energie opwekkende gevelpanelen zijn reeds geplaatst en geïnstalleerd in de muren van het hoofdkantoor van BAM in Bunnik. De vernieuwde panelen zijn te produceren in elke kleur en in elk formaat. Naast dat ze bijdrage aan de verduurzaming van Nederland is deze generatie ook makkelijker te verwerken in muren en gevels. Net als de traditionele panelen zijn het zogenaamde glas-glas panelen met zowel de drager als de voorzijde gemaakt van vlakglas.

Samen met onder andere een onderzoeksteam van innovatieve kleine en grote bedrijven en 1,1 miljoen euro subsidie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), is TNO er in geslaagd esthetisch inpasbare gevelmodules te ontwikkelen die in gevels van kantoren of flatgebouwen te verwerken zijn.

 

In tegenstelling tot de voorganger van deze zonnepanelen is deze generatie veel minder zichtbaar en is uitstraling en duurzaamheid beter te combineren dan ooit tevoren.

Terug naar overzicht